Gids voor het beste menstruatieondergoed

Gids voor het beste menstruatieondergoed

Om het juiste menstruatieondergoed te kiezen, is het belangrijk om je bloedverlies goed in te schatten.

Is het eerder licht, normaal of overvloedig? De eenvoudigste manier om deze vraag te beantwoorden is door je Higham-score te berekenen

Wat is de Higham-score?

De “Higham Score” is ontwikkeld door een Schotse gynaecoloog, Jenny Higham, en is een eenvoudig maar krachtig instrument dat je helpt bij het beoordelen van je menstruatiecyclus en het monitoren van je bloedverlies.

Hoe bereken je de Higham-score?

Neem vanaf de eerste dag van je menstruatie een blad papier en teken er een tabel op met  zeven rijen en elf kolommen. Duid nu in de verschillende kolommen aan hoeveel maandverbanden je gedurende de dag gebruikt en hoeveel bloed er aanwezig is op die maandverbanden.

Gebruik de volgende indicaties om je score tijdens je cyclus te noteren:

Weinig bloed in het maandverband = één punt
Een matig verzadigd maandverband = vijf punten
Een zeer verzadigd maandverband = twintig punten
Een kleine bloedprop = één punt
Eén grote bloedprop = vijf punten

Tel na je cyclus alle punten bij elkaar op om je Higham-score te kennen.

Boven de 100 punten heb je een zware menstruatie en kun je een cup het beste combineren met een menstruatieslip voor heavy flow.

Scoor je minder dan twintig punten, dan heb je een heel lichte menstruatie en beschermt een menstruatieslip van miokoo je een hele dag.

Je kan deze score ook makkelijk berekenen via de gratis app van She Bleeds.

Is miokoo geschikt voor elk type bloedverlies?

Elke miokoo kan het equivalent van meer dan vijf tampons absorberen. Dit hebben we laten testen door een extern labo. Vijf tampons is behoorlijk wat, maar toch raden we aan om bij een zware menstruatie extra bescherming zoals een menstruatiecup te gebruiken.

Hoeveel menstruatieslipjes heb ik nodig?

Het is niet zo dat je voor elke dag van je cyclus 1 slipje dient te kopen. Als je tijdens je cyclus één of meerder slipjes uitwast, dan kan je deze hergebruiken.

Miokoo menstruatieslipjes drogen uitzonderlijk snel, een wasbeurt ‘s avonds, drogen op een goed verluchte plaats en de dag nadien kan je het al opnieuw dragen.

Veranderingen in je bloedverlies

Als je al een menstruatieslip voor bijv. gemiddeld bloedverlies draagt, kan je op een bepaald moment het gevoel hebben dat het anders voelt. Dat kan, elke menstruatie is verschillend. Misschien heb je ineens een hele lichte of net een hevigere menstruatie?

Het is vaak helemaal niet nodig om gealarmeerd te zijn. Soms moet een je lichaam zich aanpassen aan hormonale veranderingen, waardoor de hoeveelheid bloedverlies verandert en je je beter voelt in performanter menstruatieondergoed. 

Bij miokoo ben je op de veranderende menstruatie goed voorbereid, elk slipje absorbeert meer dan 5 tampons, zonder je een pampergevoel te geven.

Miokoo menstruatieondergoed biedt betrouwbare bescherming

Het kiezen van het juiste menstruatieondergoed is essentieel voor het comfort en zelfvertrouwen tijdens je menstruatie. Bereken zeker eens je Higham score om je bloedverlies te beoordelen en het beste ondergoed te selecteren op basis van je behoeften.

Miokoo is een uitstekende keuze, aangezien het equivalent van meer dan vijf tampons kan absorberen en zelfs bij zware menstruaties betrouwbare bescherming biedt. Bovendien zijn de slips gemakkelijk wasbaar en drogen ze snel, waardoor ze duurzaam en economisch verantwoord zijn.Kortom, met de juiste kennis en het gebruik van de Higham-score kun je het beste menstruatieondergoed voor jou vinden, en miokoo is zeker een merk om te overwegen voor je menstruatiebehoeften.

Shop de miokoo collectie.

Twijfel je nog? Heb je nog vragen? We helpen je graag.  
say.hi@miokoo.com

Sinds 2019 is miokoo de referentie voor stijlvol menstruatie ondergoed; even mooi als je "traditionele" lingerie, met superieur comfort en maximaal gebruiksgemak. De geselecteerde Europese stoffen zorgen ervoor dat miokoo's hun kleur, pasvorm en absorptievermogen behouden, zelfs na talloze wasbeurten. Elke miokoo komt met een garantie van 3 jaar, een slimme investering die je welzijn beschermt en je leven makkelijker maakt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Thank You, we'll be in touch soon.
Proud to be part of:
Proud to be part of:

© miokoo - Copyright 2019 - 2024.