Kies het juiste menstruatieondergoed voor ’s nachts 

Kies het juiste menstruatieondergoed voor ’s nachts 

Weet je niet zeker welk menstruatieondergoed voor ’s nachts je moet dragen? Wij helpen je bij het kiezen van je menstruatieondergoed en geven je onze beste tips voor het slapen met menstruatielingerie.

Draag je ’s nachts menstruatieondergoed of een klassieke bescherming?

Gemiddeld slaapt een vrouw zeven tot negen uur per nacht. Sommige vrouwen verliezen ook tijdens de nacht nog bloed, en dus heb je tijdens die nachturen ook een effectieve, comfortabele en veilige oplossing nodig. 

Je kan dan kiezen tussen:
– een tampon
– een maandverband
– menstruatieondergoed voor ’s nachts

Slapen met een tampon?

Om irritatie te voorkomen, wordt aanbevolen om de tampons om de vier of zes uur te vervangen. In zeer zeldzame gevallen is het mogelijk om pas te wisselen na acht uur, maar dit wordt sterk afgeraden.

Als je te lang wacht om een tampon te vervangen, kan je blootgesteld worden aan toxische schok (TSS). Een tampon gebruiken als bescherming tijdens de nacht is daarom niet echt praktisch. Opstaan om de vier à zes uur om de tampon te vervangen, verstoort je nachtrust, en die heb je echt nodig. Zeker tijdens je menstruatie.

Slapen met een nacht maandverband?

In maandverbanden zitten chemicaliën die als toxisch kunnen omschreven worden.

Deze toxische chemicaliën gebruiken ze om het materiaal absorberend te maken en geuren te verminderen. Deze chemische stoffen zijn vaak hormoonverstoorders, bij langdurig contact met de huid kunnen ze de balans verstoren, wat ongemak en schimmelinfecties veroorzaakt. Bij personen met een gevoeligere intieme flora kan het nog andere problemen met zich brengen.

Is miokoo menstruatieondergoed voor ’s nachts een goed alternatief?

In tegenstelling tot hierboven genoemde alternatieven (tampons & maandverbanden), is het menstruatieondergoed van miokoo volledig vrij van toxische chemicaliën.

De superzachte hightech materialen, deels versterkt met natuurlijke en recycleerbare materialen, zorgen voor een aangenaam veilig gevoel.

De Luna menstruatieslip voor ’s nachts, met oa. micro modal, polyamide en lyocell, garandeert op die manier een gezonde en veilige absorptie voor een comfortabele nacht.

De juiste keuze menstruatieondergoed voor ’s nachts?

’s Nachts, als je slaapt, moet je vrij kunnen bewegen, daarom moet menstruatieondergoed voor ’s nachts zacht, betrouwbaar en comfortabel zijn. Bij het ontwerp van Luna hebben we met deze vereisten rekening gehouden. Luna heeft niet alleen de gekende superzachte stoffen en een performant tussenbeenstuk, maar heeft ook een zacht, super absorberend rugstuk, om een lekvrije nacht te garanderen.

Ook als je je regels hebt, blijft acht uur de aanbevolen nachtrust en dan wil je bescherming die je de hele nacht laat doorslapen. De ecologische menstruatieslip Luna is vrij van toxische chemicaliën en beschermt je tegen lekjes.

De hoge taille zorgt voor een optimaal comfort en de zachte stoffen sluiten mooi aan op je lichaam, hierdoor blijft de slip goed zitten. Het spreekt vanzelf dat ook dit miokoo menstruatiebroekje, Luna, volledig (stoffen en elastieken) Oekotex Standaard 100 gecertificeerd is, en zonder gevaar kan gedragen worden op de huid. 

Onze tips voor een goede nachtrust met menstruatieondergoed

Tijdens de menstruatie wordt het hele lichaam flink door elkaar geschud. Miokoo menstruatieslips zijn ontworpen om super comfortabel te zijn, een tweede huid, en je zorgeloze nachten te bezorgen. 

Miokoo lingerie volgt je in elke beweging en dus ook in die posities die je kunnen helpen om krampen of pijn wat minder te voelen.

Heb je moeite om de slaap te vatten tijdens je menstruatie? Probeer dan eens het volgende uit:

  1. Foetushouding: Trek je knieën op en rol op je zij in een foetushouding. Deze positie kan helpen de druk op je buik te verminderen en comfortabeler aanvoelen.
  2. Rugligging met knieën omhoog: Lig op je rug en plaats een kussen onder je knieën om de spanning op je onderrug te verminderen.
  3. Linkerzijligging: Sommige mensen vinden verlichting door op hun linkerzij te liggen. Deze houding kan de druk op de buik verminderen en de bloedcirculatie verbeteren.
  4. Diepe ademhaling en ontspanningsoefeningen: Probeer diepe ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken. Dit kan helpen om stress en spanning te verminderen.
  5. Warm bad of warmwaterkruik: Een warm bad nemen voor het slapengaan of het plaatsen van een warmwaterkruik op je buik kan helpen bij het verlichten van menstruatiekrampen.

Je menstruatiebroekje voor ’s nachts wassen

Een miokoo is super eenvoudig te onderhouden, of het nu over een menstruatiebroekje voor overdag of voor ’s nachts gaat. 

Na het dragen van je ecologische menstruatieondergoed kan je het ofwel onmiddellijk uitspoelen of uitspoelen vlak voordat je het in de machine stopt op 40°, samen met gelijkaardige kleuren.

Op deze manier kan je je menstruatielingerie heel makkelijk inpassen in je gewone wasroutine. Na het wassen aan de lucht laten drogen, zo makkelijk is het!

Twijfel je nog? Heb je nog vragen? We helpen je graag.  
say.hi@miokoo.com

Sinds 2019 is miokoo de referentie voor stijlvol menstruatie ondergoed; even mooi als je "traditionele" lingerie, met superieur comfort en maximaal gebruiksgemak. De geselecteerde Europese stoffen zorgen ervoor dat miokoo's hun kleur, pasvorm en absorptievermogen behouden, zelfs na talloze wasbeurten. Elke miokoo komt met een garantie van 3 jaar, een slimme investering die je welzijn beschermt en je leven makkelijker maakt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Thank You, we'll be in touch soon.
Proud to be part of:
Proud to be part of:

© miokoo - Copyright 2019 - 2024.