Menstruatieondergoed Belgisch

Menstruatieondergoed Belgisch

Miokoo werd opgericht in 2019 door de Belgische onderneemster Kathleen Peers vanuit een eigen zoektocht naar echt kwalitatief menstruatieondergoed. In onze webshop vind je geen fast fashion, maar unieke menstruatielingerie gemaakt van Belgische stoffen, ontwikkeld vrij van chemicaliën. Het volledige productieproces van miokoo’s bevindt zich in de EU.

Fashion Revolution

Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh het gebouw, Rana Plaza in, een gebouw van acht verdiepingen. Bij de instorting kwamen 1.134 mensen om het leven en raakten ongeveer 2.500 mensen gewond. De instorting geldt als de dodelijkste ramp ooit in een textielfabriek. In Rana Plaza waren vooral naaiateliers gevestigd, waar ongeveer 5.000 mensen werkten.

Deze gebeurtenis maakte een grote impact op Kathleen, de oprichter van miokoo, het was de trigger om zich te gaan verdiepen in de mode-industrie.

Toen ze verhuisde naar Singapore sloot ze zich aan bij Fashion Revolution. Binnen deze beweging versterkt ze haar kennis rond fast fashion en de schadelijke gevolgen ervan en realiseert ze zich dat er veel ruimte voor verandering is. Bij haar aankomst in Singapore gebruikt Kathleen, zoals zovele andere vrouwen, de conventionele bescherming voor haar menstruatie, maar omdat ze heel wat last heeft met de, wellicht andere, samenstelling van oa. maandverbanden, ging ze op zoek naar een alternatief. Dat vond ze in menstruatieondergoed. Ze was meteen verleid door dit concept, het biedt veel meer vrijheid en veel minder gedoe dan wat ze ervoor kende. Menstruatieondergoed wordt een vast item in haar kleerkast, maar bij verder onderzoek naar hoe, waar en wie dit ondergoed maakt is ze gedesillusioneerd.

Door te gaan onderzoeken in welke omstandigheden ze worden gemaakt, met welke chemicaliën de slipjes worden geverfd, welke afstand ze moeten afleggen, blijkt al snel dat er heel wat mogelijkheden bestaan om het beter te doen.

Toen de Singaporese overheid een wedstrijd uitschreef voor start-ups die innovatieve en ecologische oplossingen op de markt willen brengen, twijfelde ze niet lang en schreef ze zich in met miokoo. In juli 2019 was ze 1 van de 10 founders die gedurende 9 maanden, binnen de incubator, hun businessidee mochten uitwerken en zo werd miokoo officieel opgestart.

Belgisch menstruatieondergoed, 100% made in EU

Eind 2019 verhuisde Kathleen met haar gezin opnieuw naar België en werd daar in maart 2020 opgemerkt en ondersteund door Start-It@KBC. In deze accelerator werkte ze gedurende 6 maanden de Belgische versie van menstruatielingerie verder uit. In maart 2021 werden de eerste, 100% made in Europe, menstruatieslips verkocht. Sindsdien kan je bij miokoo terecht een makkelijkere en gezondere menstruatie, terwijl je de wereld ook een stukje mooier maakt.

De missie van miokoo

Miokoo ontstond dus omdat Kathleen niet vond wat ze zocht in het bestaande aanbod van menstruatielingerie.

Miokoo is het merk van premium ecologisch menstruatieondergoed zonder compromissen. Het is echt wel mogelijk om efficiënte, comfortabele, elegante, herbruikbare en echt ecologische Belgisch menstruatieondergoed te vinden!

Bij miokoo werken we rond vijf pijlers:

Uitstekende kwaliteit, want dat is de sleutel tot een gemakkelijker, gezonder en duurzamer leven.

Expertise in het management van menstruatie, want weten waar we over praten als het gaat over menstruatie. Volgens ons is het de enige manier om menstruatieondergoed te ontwerpen dat vertrouwen wekt bij gebruiksters.

Wederzijds respect, doorgedreven verantwoordelijkheid en focus op waardigheid. Enkel op deze manier bouw je aan een lange-termijn visie samen met gebruiksters, naaisters en iedereen die meehelpt om het menstruatieondergoed bij jou te krijgen. Samen kunnen we het taboe ronde menstruatie op een blijvende manier wegwerken.

Beschermen van de gezondheid door het gebruik van gecertificeerde stoffen en elastieken. Miokoo garandeert je dat je lingerie gemaakt is zonder toxische chemicaliën. Dat is beter voor jou, de gebruikster , beter voor de de naaisters én beter voor onze planeet.

Voorkomen van afval, want afval en de verwerking ervan is een belangrijk onderdeel om de huidige uitdagingen aan te pakken!

Doe jezelf een plezier en ontdek de miokoo collectie!

Twijfel je nog? Heb je nog vragen? We helpen je graag.  
say.hi@miokoo.com

Sinds 2019 is miokoo de referentie voor stijlvol menstruatie ondergoed; even mooi als je "traditionele" lingerie, met superieur comfort en maximaal gebruiksgemak. De geselecteerde Europese stoffen zorgen ervoor dat miokoo's hun kleur, pasvorm en absorptievermogen behouden, zelfs na talloze wasbeurten. Elke miokoo komt met een garantie van 3 jaar, een slimme investering die je welzijn beschermt en je leven makkelijker maakt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Thank You, we'll be in touch soon.
Proud to be part of:
Proud to be part of:

© miokoo - Copyright 2019 - 2024.