Menstruatieondergoed voor tieners

Menstruatieondergoed voor tieners

De eerste menstruatie is een mijlpaal voor een tiener en het begin van het leven als jonge vrouw. Miokoo menstruatieondergoed voor tieners zorgt voor de juiste menstruatie slip zodat die sprong met alle vertrouwen en vlot genomen worden.

Hoe kies je het juiste menstruatie ondergoed voor je eerste menstruatie?

De eerste keer ongesteld zijn, luidt het einde van de echte kindertijd in, en de start van een nieuwe fase. Deze mijlpaal is best wel een grote stap voor een tiener die heel wat vragen oproept en zelfs (wat) angst kan veroorzaken.  Als ouder kan je je tiener te helpen bij het kiezen van de eerste menstruatieproducten. Je tiener is op zoek naar een houvast, probeer dan ook zo open mogelijk te spreken over wat er allemaal bestaat, vermeld de voor- en nadelen en ga in op de hygiëne. Het helpt ook als je met je tiener de onzekerheden, de angst voor doorlekken, enz… bespreekt.

Met miokoo menstruatieondergoed voor tieners valt er al heel wat gedoe weg; de slipjes zijn door ons zelf ontwikkeld met het oog op betrouwbaarheid en op zachtheid. Miokoo menstruatie ondergoed voor tieners is de ideale oplossing om de eerste maandstonden zo comfortabel en gezond mogelijk te beleven. 

De modellen, de pasvorm en beschikbare maten

Tijdens de puberteit verandert een lichaam heel erg, hormonen spelen hier een hele grote rol en ook het starten met de pil kan een impact hebben op het lichaam. De miokoo menstruatieondergoed voor tieners collectie biedt een keuze uit verschillende modellen, hoge of lage taille, en zijn beschikbaar in 8 verschillende maten, zo vindt iedereen de juiste pasvorm. De stoffen die worden gebruikt in miokoo menstruatiebroekjes voor tienermeisjes bieden net genoeg elasticiteit voor optimaal comfort en bevatten geen schadelijke chemicaliën.

Snit en esthetiek

Het is belangrijk dat je een model kiest, waar je tiener zich goed in voelt. Is er een voorkeur voor slipjes die hoger tailleren? Kies dan bijvoorbeeld voor Coco als menstruatieslip. Als ze de voorkeur geeft aan lagere modellen, zal Grace of Janice (met lage taille) haar zeker een gerust gevoel bezorgen. Tijdens de puberteit is het belangrijk om een gezonde relatie te behouden met je lichaam en je zelfbeeld. Bij het ontwerpen van onze collectie hebben we daar extra aandacht aan besteed, elegante slipjes waar ook de jeugd zich goed in voelt, dat is alvast een eerste stap om de vele veranderingen aan te kunnen. Ook voor ’s nachts is menstruatieondergoed een prima alternatief.

Het materiaal

Wij bieden menstruatieslips van ongeëvenaarde kwaliteit, dankzij een uniek vierlaags design. De eerste twee lagen bestaan ao. uit gekamd katoen en zorgen voor absorptie (gelijk aan 5 super tampons) en neutralisatie van geuren. De derde laag is uitgerust met een innovatief materiaal, PUL (polyurethaanlaminaat) en biologisch afbreekbaar Lyocell. Deze stoffen werden gekozen voor hun absorberende en sneldrogende eigenschappen. De buitenste laag, een zachte combinatie van polyamide en elastaan, sluit mooi aan en blijft droog, ook als je beweegt.

De kwalitatieve stoffen behouden vorm en kleur ook na vele wascycli op maximaal 40°. Elk slipje komt met een garantie van 3 jaar, maar gaat met gemak 5 jaar mee zonder zijn absorberende eigenschappen te verliezen.

Menstruatieslipjes voor tieners: een eerste stap naar vrouwelijkheid

Onze menstruatieslipjes zijn ontworpen om tieners ook te laten kiezen voor een gezonde, gemakkelijke bescherming als ze ongesteld zijn. Miokoo’s zijn een goed alternatief voor tampons en maandverbanden en vormen een perfect duo met de menstruatiecup. Tampons en maandverbanden veroorzaken bovendien vaak irritatie of allergieën en hebben een risico op het toxische shocksyndroom (TSS). Bij de eerste maandstonden starten met menstruatieslips is heel gemakkelijk. Menstruatieondergoed voor tieners draag je als een gewone onderbroek. De doordachte snit en technologie van de tussenlagen hoeft je dochter zich geen zorgen te maken over vlekken of nare geurtjes.

Dus geen ongerustheid of dat maandverband of tampon wel goed blijft zitten, geen over- en weer geloop naar toilet om te checken of je ongesteld bent… Gedaan met constant piekeren. De high-tech stoffen in het slipje drogen ontzettend snel en neutraliseren zo de nare geurtjes, gegarandeerd.

De doordachte pasvorm en de verschillende lagen waaruit het menstruatieslipje van miokoo bestaat, helpen het risico op doorlekken te voorkomen. Gedurende de hele schooldag of tijdens de nacht kan je vertrouwen op onze menstruatieslipjes.

Duurzaam menstruatieondergoed voor tieners

Naast het comfort aspect is ons menstruatieondergoed voor tieners ook ecologisch en duurzaam. De vervaardiging werd doordacht in een circulaire logica van productie tot einde gebruik. Bij miokoo hoef je bijvoorbeeld de slipjes aan het einde van hun levensduur niet weg te gooien. Stuur ze gewoon terug naar ons, in ruil daarvoor ontvang je een waardebon die je op onze website kunt gebruiken. Omdat we het ontwerp van a tot z in-huis hebben gedaan, weten we perfect welke materialen werden gebruikt, hierdoor kunnen we de slipjes die terugkomen makkelijker inzetten in een ander/nieuw project.

De materialen die we gebruiken bij de vervaardiging van ons menstruatie ondergoed zijn in detail onderzocht en uitgetest, om zo jouw gezondheid én het milieu te beschermen. Neem de tijd om ook de kwaliteit van menstruatie ondergoed echt te controleren voor je het aankoopt. Je wil er immers lang op kunnen vertrouwen en dat kan alleen als je zeker bent van de kwaliteit van de stoffen, elastieken en garens.

Miokoos worden gemaakt in Europa, wat garant staat voor een hoge fabricagekwaliteit. Miokoo menstruatie ondergoed is volledig Oeko-Tex-gecertificeerd, wat je garantie biedt van een product zonder chemische componenten die schadelijk zijn voor je gezondheid.

Om onze duurzaamheid echt te bewijzen geven we je 3 jaar garantie! Ons duurzaam menstruatie ondergoed blijft zijn vorm en absorptievermogen behouden, ook na vele keren wassen! Registreer je slipje hier om van de garantie te genieten.

Enkele tips bij de eerste menstruatie

Een menstruatie slip draag je zoals traditioneel ondergoed. Je tiener kan met vertrouwen haar cyclus, ook die eerste keer, doorkomen. Een miokoo slip kan tot 12 uur lang gedragen worden, zonder te moeten wisselen. Heel wat minder gedoe en heel wat extra gemoedsrust, niet alleen voor je tiener, maar ook voor jou als ouder. De mama’s van nu zouden vast willen dat dergelijke oplossing ook in hun tijd al bestond. Bespreek het open met je tiener. Menstruatie en alles wat ermee te maken heeft zit nog steeds onnodig in de taboesfeer en dat is zonde voor het zelfbeeld van je tiener en het vrouw zijn in het algemeen.

Ben je al een fan van miokoo? Deel je enthousiasme, wij willen zoveel mogelijk menstruatie cycli zonder gedoe. Eens je start met het dragen van menstruatie ondergoed wil je niets anders meer!

Twijfel je nog? Heb je nog vragen? We helpen je graag.  
say.hi@miokoo.com

Sinds 2019 is miokoo de referentie voor stijlvol menstruatie ondergoed; even mooi als je "traditionele" lingerie, met superieur comfort en maximaal gebruiksgemak. De geselecteerde Europese stoffen zorgen ervoor dat miokoo's hun kleur, pasvorm en absorptievermogen behouden, zelfs na talloze wasbeurten. Elke miokoo komt met een garantie van 3 jaar, een slimme investering die je welzijn beschermt en je leven makkelijker maakt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Thank You, we'll be in touch soon.
Proud to be part of:
Proud to be part of:

© miokoo - Copyright 2019 - 2024.