De beste manier om miokoo menstruatieondergoed te onderhouden

De beste manier om miokoo menstruatieondergoed te onderhouden

Je hebt miokoo menstruatieondergoed gekocht, maar je weet niet hoe je het moet onderhouden?

Lees dan even deze tips, want als je ze goed onderhoudt, zullen ze je jarenlang vergezellen bij alles wat je doet!

Optimaal starten met miokoo: instructies voor het 1ste gebruik

Voor je je miokoo menstruatieondergoed voor de eerste keer draagt, raden we je aan om het eerst te wassen en zo het absorptievermogen te activeren. Na een wasbeurt in de wasmachine (op 40°C met gelijkaardige kleuren) laat je ze drogen aan de lucht.

Stappenplan voor het wassen van je miokoo menstruatie ondergoed

1. Spoel je menstruatieslipje uit

Heb je geen tijd of ben je niet in de mogelijkheid om het direct na gebruik uit te spoelen? Laat het slipje drogen aan de lucht en spoel het uit vlak voor je het in de wasmachine doet. Bij het spoelen, gebruik je koud of warm water, even warm zoals jij met de blote hand kan verdragen. Je kan miokoo menstruatieondergoed dus ook uitspoelen als je onder de douche gaat.

Wat je om hygiënische redenen best niet doet is de slipjes laten weken in een emmer. Menstruatiebloed bevat bacteriën, en door menstruatieondergoed te laten weken, kan er een broedplaats ontstaan voor bacteriën. Dit kan leiden tot onaangename geurtjes en mogelijk de hygiëne van het ondergoed beïnvloeden. Dus beter gewoon laten drogen als je ze niet direct kan uitspoelen.

2. Was de menstruatieonderbroek op 40° C in de wasmachine (met gelijkaardige kleuren, zonder bleekmiddel, zonder wasverzachter)

Na het spoelen kan je je milieuvriendelijk miokoo menstruatieondergoed met de hand wassen. Maar, … je hebt wellicht al een lange lijst aan to do’s 😉 Daarom hebben we ervoor gezorgd dat je miokoo’s gewoon in je wasmachine kunnen!

Nadat je het hebt uitgespoeld, mag je ondergoed gewoon bij de was op 40°C, samen met gelijkaardige kleuren. Wil je ze extra beschermen, dan mogen ze in een wasnetje, maar dat hoeft niet. Voor een miokoo is een voorwas in de machine niet nodig, zo spaar je meteen ook op de energierekening.

3. Laat je menstruatielingerie aan de lucht drogen

Haal vervolgens je menstruatielingerie uit de wasmachine en hang ze op, zodat ze aan de lucht kan drogen. Stop de slipjes niet in de droogkast, dat kan miokoo menstruatieondergoed beschadigen. Ze drogen echt heel snel en zijn dus snel weer klaar om te dragen.  Onze Janice met subtiel transparant voor en achterdeel droogt zelfs in recordtempo!

Verzorg je menstruatielingerie goed en bespaar nog veel meer op termijn. Kleine moeite, slimme investering!

Twijfel je nog? Heb je nog vragen? We helpen je graag.  
say.hi@miokoo.com

Sinds 2019 is miokoo de referentie voor stijlvol menstruatie ondergoed; even mooi als je "traditionele" lingerie, met superieur comfort en maximaal gebruiksgemak. De geselecteerde Europese stoffen zorgen ervoor dat miokoo's hun kleur, pasvorm en absorptievermogen behouden, zelfs na talloze wasbeurten. Elke miokoo komt met een garantie van 3 jaar, een slimme investering die je welzijn beschermt en je leven makkelijker maakt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Thank You, we'll be in touch soon.
Proud to be part of:
Proud to be part of:

© miokoo - Copyright 2019 - 2024.